Biografie

Mariëlle Flens (1993) is een Nederlandstalige singer/songwriter die opgegroeid is in een volksbuurt in Amsterdam Noord en op latere leeftijd verhuisde naar Almere.

Mariëlle is een sterke jonge vrouw met een vleugje jeugdigheid. Door het verlies van haar ouders op jonge leeftijd leerde zij al vroeg dat het leven niet altijd rooskleurig is. Het zingen werd voor haar een uitlaatklep, echt iets van zichzelf en een constante factor. Het gaf haar rust, energie en houvast en dat doet het nu nog steeds. Mariëlle noemt het zingen dan ook niet als iets wat zij slechts ‘doet’, maar als onderdeel van haar identiteit. Het geeft haar een gevoel van vrijheid.

Ze is altijd al creatief met woorden geweest. Hierdoor begon ze al vroeg met het schrijven van korte gedichtjes en kleine verhalen over wat haar bezig hield op in haar notitieboekjes. Het echt schrijven van songteksten begon later, het was begin 2019 toen zij echt met haar eerste single ‘Grote Meisjes Huilen Niet’ naar buiten durfde te treden.

Mariëlle geeft aan dat haar deelname aan ‘The Voice of Holland’ in 2018 hieraan heeft bijgedragen. Juist omdat ze het zingen en inmiddels ook schrijven als deel van haar identiteit ziet, was het delen van haar verhalen met publiek voor haar een belangrijke drempel om over te stappen. Uiteindelijk gooide ze hoge ogen met haar blind audition bij het landelijk publiek.

Haar sterke doorzettingsvermogen de reden is dat zij staat waar ze nu staat, maar dat haar bescheidenheid, humor, en vooral haar Amsterdamse nuchterheid ervoor hebben gezorgd dat zij altijd dicht bij zichzelf is gebleven en zich niet snel van de wijs laat brengen. Dit neemt ze mee in het schrijven van haar eigen songs, waarin ze vooral relativeert op haar persoonlijke ervaringen in het leven vroeger en nu.

Live treedt zij het liefst op in akoestische setting en houdt ze ervan tijdens optredens haar songs af te wisselen met persoonlijke verhalen over haar leven en wat haar bezig houdt. Uiteraard in combinatie met een vleugje humor. Wat je van Mariëlle kunt verwachten is voornamelijk Nederlandstalige pop met een eigenwijs randje.