Biografie

‘Op het eerste gezicht zingt de Almeerse MAR. vrolijke en nuchtere Nederlandstalige popliedjes, maar wie goed naar de teksten luistert ontdekt het melancholische en bitterzoete randje.’

Wie is MAR.?
MAR. (artiestennaam van Mariëlle Flens, 1993) groeide op in een volksbuurt in Amsterdam Noord en leerde door het verlies van haar ouders op jonge leeftijd al dat het leven niet altijd rooskleurig is. Toch heeft ze, mede dankzij een gezonde dosis Amsterdamse humor en nuchterheid, haar levenslust altijd vast weten te houden. Dat is goed terug te horen in haar eigen muziek. Met haar sterke teksten weet zij de kwetsbaarheden en (vaak onderliggende) gevoelens uit herkenbare en soms doodgewone situaties bloot te leggen. Door haar levenservaring is MAR. niet bang om gevoelige onderwerpen aan te snijden. Op het podium weet MAR. altijd goed in te spelen op het publiek en houdt ze van korte anekdotes en een grapje tussendoor. In combinatie met haar heldere stem is MAR. in staat met jong en oud te verbinden en de juiste snaren te raken.

Muzikale carrière
Zoals MAR. zelf aangeeft zingt ze al sinds ze kan praten, en is ze daar “nooit meer mee gestopt”. De liefde voor muziek en taal hebben altijd een grote rol gespeeld voor MAR. als passie, deel van haar identiteit en als veilige haven om op terug te vallen. MAR. zong tijdens haar studie jarenlang in verschillende Almeerse bands, maar haar succesvolle blind audition voor ‘The Voice of Holland’, waarvoor ze een Nederlandstalig nummer koos, was het startsein van haar eigen carrière als artiest binnen het genre dat het dichtst bij haar en haar roots ligt: Nederlandstalige Pop. In 2019 bracht MAR. (toen onder eigen naam Mariëlle Flens) haar eerste single ‘Grote Meisjes Huilen Niet’ uit, geproduceerd door en samen geschreven met Wessel van Deursen. Inmiddels heeft MAR. meerdere singles uitgebracht en een unieke samenwerking met automerk ‘Renault’ – waarvoor haar single in 2020 gebruikt werd in een grote reclamecampagne – op haar naam staan. Momenteel werkt MAR. aan nieuwe muziek. 

Visie/ambitie
MAR. is in 2022 de samenwerking aangegaan met label Zip Records en heeft ze hard gewerkt aan haar branding en visie. Als resultaat daarvan werkt MAR. momenteel aan haar allereerste EP, waarvan de eerste release rond juli ’23 op de planning staat. Deze EP gaat, in eigen woorden, ‘over-leven’. Door haar ingewikkelde jeugd is MAR. inmiddels ‘expert in overleven’ en bleek ‘gewoon leven en genieten’ juist een uitdaging. Die uitdaging is MAR. de afgelopen 2 jaar aangegaan. De tweestrijd tussen het ervaren van geluksmomentjes in doodgewone situaties en tegelijkertijd voelen waarom dat vroeger niet kon, vormt de rode draad van de catchy popnummers op de EP. Door middel van de nummers beschrijft MAR. haar reis ‘van overleven naar leven’ en hoopt ze niet alleen een inkijkje in haar leven te geven, maar ook een voorbeeld te zijn voor luisteraars die (bewust of onbewust) behoefte hebben aan (h)erkenning, zelfvertrouwen en hoop. Met de EP en in het verlengde daarvan een tour, hoopt MAR. haar doelgroep te kunnen bereiken, verbinding te creëren en vooral lekker samen te genieten van de muziek en het leven.